
Yemeklere tat vermek için kullandığımız tuzdan farklı alanlarda da faydalanabiliriz. İşte tuzun şaşırtan sıradışı kullanım alanları…

-Kesme tahtanızı temizleyerek daha steril bir çalışma ortamı elde edebilirsiniz. Kesme tahtasını yıkayıp kuruladıktan sonra, tuz döküp kuru bir bezle ovalayın.

-Arı soktuğunda tuzdan faydalanabiliriz. Önce arının soktuğu alanı ıslatın ve ardından üzerine tuz dökün. Acıyı azaltıp, kızarıklığı önleyecektir.

-Ocaktaki yağ ve küf lekelerine tuz ve birkaç damla limon suyu döküp ovalarsanız, kolayca temizleyebilirsiniz.
-Sürekli kahve pişirdiğiniz çaydanlığın içine tuz ve buz koyup çalkalayın. Tertemiz olduğunu göreceksiniz.

-Buzdolabını su, tuz ve karbonat karışımı temizlerseniz kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.
-Kesme tahtanızı temizleyerek daha steril bir çalışma ortamı elde edebilirsiniz. Kesme tahtasını yıkayıp kuruladıktan sonra, tuz döküp kuru bir bezle ovalayın.
-Arı soktuğunda tuzdan faydalanabiliriz. Önce arının soktuğu alanı ıslatın ve ardından üzerine tuz dökün. Acıyı azaltıp, kızarıklığı önleyecektir.
-Ocaktaki yağ ve küf lekelerine tuz ve birkaç damla limon suyu döküp ovalarsanız, kolayca temizleyebilirsiniz.
-Sürekli kahve pişirdiğiniz çaydanlığın içine tuz ve buz koyup çalkalayın. Tertemiz olduğunu göreceksiniz.
-Buzdolabını su, tuz ve karbonat karışımı temizlerseniz kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder